Tartalom betöltése...
HÍREK

Sertés

Zártrendszerű szakosított sertéstelepünk 1972-ben épült a Zempléni-hegység nyugati oldala és a Hernád völgye között Hernádcécén. 1990-ben a Mezőpanel rendszerű telep megduplázásra került, energiatakarékosabb Funki etető és szellőző rendszer került beépítésre.
Az ezeregyszázas kocalétszám lehetővé tette a saját húsüzem évi 26.000 db hízóval történő ellátását. Az állatok elhelyezése tízes és húszas létszámú kutricákban történik, a nevelő épületekben padozaton, a fiaztatóban battéria rácson tartjuk az állatokat.


A tenyésztési fázisban a száraz granulátumos padlóetetés a meghatározó, a hizlaldákban önetetős rendszer működik, gépi feltöltéssel, az épületek termei szopókás és csészés önitatóval vannak felszerelve.
Az állategészségügyi stabilitásra kiemelten ügyelünk, állományunk ötös mentes, mivel a klasszikus négyes-mentességen túl sertéstífusz tekintetében is rendelkezünk igazolással, de TGE, dizentéria és torzító orrgyulladás sem fordul elő.  A telep saját maga állítja elő a nagy fehér és az F1-es kocavonal egyedeit, csak tenyészkan süldőket vásárolunk. A termékenyítés mesterséges módon történik.
A malacok leválasztása után kétfázisú hízlalás történik. Pannonhybrid végtermékeink színhúskihozatala 110 - 120 kilogrammos vágással meghaladja az 54%-ot.

Sertéságazatunk a „Magyarország legjobb sertéstelepe” versenyben többször első helyezést ért el.
A teljes sertésvertikum HACCP rendszerben működik, ezen kívül a sertéstelep és a takarmánykeverő üzem is ISO 9001:2000 minőségbiztosítási tanúsítvánnyal is rendelkezik.