Tartalom betöltése...
HÍREK

Baromfi

Baromfi ágazatunk három évtizedes múlttal rendelkezik. Árutojás termeléssel és jérceneveléssel foglalkozunk.
Baromfi állományunk Taktaharkány - Megyaszó közötti területen három tojótelepen és három nevelőtelepen található. Az állomány HY-LINE barna héjú tojást tojó hibrid. A napos csibe mélyalmos épületben kerül elhelyezésre. A nevelés szigorú állategészségügyi, takarmányozási és állathigiéniai program keretében valósul meg.

A tojótyúk állomány elhelyezése az állatjóléti előírásoknak mindenben megfelelő komfortos ketrecekben, illetve két tojóház esetében az alternatív (mélyalmos) tartásban történik.

2011-ben a vállalat egyik legnagyobb beruházásának eredményeként 2 új tojóház megépítése valósult meg. Valamennyi  tojóházban a Big Dutchmann battériás technológia található. A fajta jó genetikai adottsága, megfelelő takarmányozása és elhelyezése, valamint a kifogástalan állategészségügyi státusz együtt biztosítja a kimagasló tojástermelést. A tojások osztályozása és csomagolása a vállalat Tojáscsomagoló üzemében történik.


2009-ben adtuk át Tojáslé üzemünket, melyben - Magyarországon egyedülálló technológiával - natúr és ízesített tojáslevet állítunk elő.

Az állandó fejlesztések, a technológiák szigorú betartása, valamint a baromfi ágazatban dolgozók szakértelme és fegyelmezett munkája együttesen járult hozzá, hogy a „SZERENCSI TOJÁS” -t az országhatáron belül és kívül mindig a megbízható és jó élelmiszerek között tartják számon.